Mail to Pay | 2016 - heden

 

Ik sprak de jongens van Mail to Pay voor het eerst in 2014. Tijdens een interview voor Dichterbij, het ledenblad van Rabobank Drechtsteden, vertelden ze mij over hun missie om met hun start-up de incassobranche eens flink op te schudden. Hun eerste idee om dat voor elkaar te krijgen: het mogelijk maken voor organisaties om hun betaalverzoeken te versturen via een link in een sms of e-mail, zodat mensen sneller betalen.

 

Twee jaar later rinkelde de telefoon: Mail to Pay aan de lijn. De start-up was uit zijn kinderschoenen gegroeid en hard op weg om te slagen in zijn missie. Of ik de succesverhalen wilde optekenen. Sindsdien verzorg ik onder andere klantinterviews voor de Mail to Pay-website. Want die klanten, dat zijn er ondertussen nogal wat. Ook het diensten- en productenaanbod is flink gegroeid. En alhoewel de slimme intelligentie die daarachter zit mijn pet zwaar te boven gaat, wordt in elk klantinterview weer kristalhelder: die slimme mannen van Mail to Pay ... zijn maar mooi geslaagd in hun missie!


jubileumboekje Orion; 25 jaar Orion; jubileumuitgave, interview; tekstschrijver Schiedam

Stichting Orion | jubileumuitgave 25 jaar Orion | 2019
Bij de antroposofische zorginstelling Orion in Rotterdam wonen en werken volwassenen met een beperking. In 2019 bestond Orion 25 jaar. Dit jubileum werd onder andere gemarkeerd met een jubileumboekje. Als tekstschrijver dacht ik mee over de invulling van het boekje en dook ik in de organisatie om zo de mooiste verhalen over 25 jaar Orion boven water te krijgen. Ik spitte door oude documenten, sprak (voormalig) medewerkers, bewoners, ouders en bestuurders en zette een levendig beeld neer van een organisatie waar iedereen zinvol werk doet en warmte, verbinding en houvast vindt.

 

Uiteindelijk werd het jubileumboekje veel meer dan alleen een markering van het 25-jarig bestaan van Orion. Want nog tijdens de productie startte de organisatie fusiegesprekken met Middin. Vanaf 1 januari 2020 is Orion onderdeel van deze Zuid-Hollandse zorginstelling. Daarmee is het jubileumboekje niet alleen een mooi document over 25 jaar antroposofische zorg bij Orion geworden, maar ook de afsluiting van een bijzondere periode. 

 Rabobank Het Haringvliet | Roots - Seizoenen | 2017

Voor Rabobank Het Haringvliet mocht ik de teksten schrijven voor het (kook)boek Roots - Seizoenen. Hiervoor verdiepte ik mij o.a. in de werelden van twaalf boeren in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee. Ik vroeg hun van alles over hun producten, maar ook andere zaken waarmee zij te maken hebben, kwamen aan bod. Klimaatverandering, bedrijfsopvolging en eerlijke prijzen bijvoorbeeld. Tegelijkertijd werden elders op de wereld de 'tegenhangers' van deze agrarisch ondernemers geïnterviewd, over dezelfde onderwerpen. Boeren die gesteund worden door de Rabobank Foundation. Hun verhalen voegde ik samen met die van 'onze' boeren tot mooie dubbelinterviews. En wat mij steeds weer opviel: hoe trots al deze ondernemers zijn op hun producten en de passie waarmee zij dagelijks het land opgaan om ons voedsel te produceren. Waar ter wereld zij ook boeren.

 


Interview Harry Wientjens, directeur Particulieren & Private Banking Rabobank Regio Den Haag
Interview Harry Wientjens, directeur Particulieren & Private Banking Rabobank Regio Den Haag voor Dichterbij winter 2016
Interview Harry Wientjens, directeur Particulieren & Private Banking Rabobank Regio Den Haag